Nieuws - Belangstelling voor Bitcoin keldert naar een tweejarig dieptepunt

Door Ted Maas

Belangstelling voor Bitcoin keldert naar een tweejarig dieptepunt

Bitcoin (BTC)
Belangstelling, SEO, Bitcoin

De zoektrend van Google voor de woordgroep "Buy Bitcoin" is in de VS tot een meerjarig dieptepunt gedaald. Heeft een anticyclische investering in de cryptocurrency zin?

De Bitcoinprijs (BTC) vormde in november 2021 een all-time high in de buurt van 69.000 US dollar. Sinds het begin van dit jaar zit de prijs van de cryptocurrency in een neerwaartse trend en corrigeerde naar de all-time high van 2017 in de buurt van de psychologisch belangrijke 20.000 US dollar markering.

De aanzienlijke marktcorrectie in 2022 zorgde er ook voor dat de koopinteresse van beleggers in Bitcoin aanzienlijk afnam, volgens de laatste cijfers van Google Search Trends. De afgelopen dagen daalde de zoekinteresse, in kaart gebracht via zoekopdrachten naar "Buy Bitcoin", naar een nieuw tweejarig dieptepunt.

De afnemende koopinteresse kan op het eerste gezicht beangstigend zijn, maar anticyclische beleggers zullen deze ontwikkeling waarschijnlijk zien als een koopkans. Het feit dat andere indicatoren onlangs ook een nieuw koopsignaal hebben gegenereerd, zou ook risicomijdende beleggers kunnen aanmoedigen om Bitcoin te kopen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven