Nieuws - Banken houden meer dan 9,2 miljard dollar in crypto aan

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Banken houden meer dan 9,2 miljard dollar in crypto aan

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
Crypto-acceptatie
Altcoins
Wereldeconomie
Bitcoin (31 procent) en Ethereum (22 procent) als grootste cryptoreserve bij banken

9,2 miljard US dollar wordt wereldwijd door 19 banken aangehouden in Bitcoin, Ethereum en Co. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Bank for International Settlements.

De gegevens zijn afkomstig van 19 financiële instellingen, voornamelijk uit de VS en Europa. Het is niet verrassend dat investeringen in Bitcoin (31 procent) en Ethereum (22 procent) het leeuwendeel uitmaken, gevolgd door financiële producten met BTC of ETH als onderliggende waarde. Samen vormen deze activaklassen ongeveer 90 procent van de cryptoportefeuilles van de banken.

Daarnaast komen met Cardano, Solana, Ripple, Litecoin, Polkadot en Stellar ook altcoins op de balansen van de banken, zij het met een veel lagere weging (0,4 tot 2 procent).

Het rapport ziet een algemene onevenwichtigheid in de blootstelling van de banken. Meer dan de helft van de crypto-activiteit kwam van twee banken, en nog eens 40 procent van vier financiële instellingen.

In totaal maakten cryptocurrencies echter gemiddeld slechts 0,14 procent uit van de totale portefeuille van de banken. Toch wint het onderwerp crypto ook in de Duitse financiële sector aan kracht. Volksbank Bayern Mitte heeft bijvoorbeeld in juli haar eerste Bitcoin-automaat in gebruik genomen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven