Nieuws - Azuki Elementals: gehypte NFT-collectie draait uit op een flop

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Azuki Elementals: gehypte NFT-collectie draait uit op een flop

Azuki Elementals: gehypte NFT-collectie draait uit op een flop

De 20.000 collector's items waren al na 15 minuten uitverkocht. Ze brachten 38 miljoen dollar op. Maar toen de kunstwerken werden onthuld, reageerde de gemeenschap verontwaardigd.

Een nieuwe NFT-collectie van Chiru Labs veroorzaakt ongenoegen onder investeerders. Na de onthulling vertoonden de kunstwerken die al waren gekocht zo'n sterke gelijkenis met een eerdere NFT-serie dat sommige eigenaren hun beklag deden. De prijs zakt al snel onder de voorverkoopwaarde.

In de aanloop werd nog steeds met spanning uitgekeken naar de lancering van de Azuki Elementals collectie. 10.000 exemplaren werden weggegeven aan eigenaars van "Azuki" en "Beanz" NFT's via airdrop. Nog eens 10.000 exemplaren waren te koop in de voorverkoop voor twee ETH (ongeveer 3.800 Amerikaanse dollar).

Binnen slechts 15 minuten waren alle exemplaren uitverkocht. Chiru Labs haalde zo 38 miljoen US dollar op.

Maar na de release stapelden de klachten zich op in de sociale netwerken. Naast technische problemen tijdens de airdrop, waardoor sommige geïnteresseerden met lege handen bleven staan, zorgde de sterke gelijkenis van de Elementals met de al gevestigde Azuki NFT's voor ophef.

Charlotte Fang, medeoprichter van het Milady Maker NFT project, beschreef de kunstwerken van Azuki Elementals als "in principe identiek" aan die van de originele collectie.

Ondertussen is de bodemprijs voor een van de schilderijen op de NFT marktplaats OpenSea 1,65 ETH, wat op het moment van schrijven gelijk staat aan ongeveer 3000 US dollar.

De prijzen van de originele Azuki serie zijn hierdoor ook ingestort. In de afgelopen week met ongeveer 25 procent.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven