Nieuws - AVAX daalt in aanloop naar nieuwe token release

Door Luc Vesters

AVAX daalt in aanloop naar nieuwe token release

Avalanche (AVAX)
Koersupdate
AVAX daalt in aanloop naar nieuwe token release

Avalanche's eigen cryptocurrency heeft onlangs een duidelijke prijsval gekend. Een mogelijke reden: er komen binnenkort nieuwe tokens uit ter waarde van 365 miljoen USD. Volgens Token.Unlocks worden er donderdagavond ongeveer 9,5 miljoen eerder geblokkeerde AVAX tokens vrijgegeven. Hierdoor zal het circulatievolume van de cryptocurrency met ongeveer 2,6 procent toenemen.

Op het moment van schrijven wordt AVAX verhandeld op USD 37,43 - een daling van 4,03 procent ten opzichte van gisteren. De AVAX prijs is dus met 11,6 procent gedaald sinds een week geleden, ondanks de bullish cryptomarkt.

Toch moet worden opgemerkt dat AVAX hierin zeker niet alleen staat - Solana (SOL) daalde bijvoorbeeld ook met dubbele cijfers week-op-week en wordt momenteel 10,6 procent lager verhandeld dan slechts zeven dagen geleden.

Ongeveer 4,5 miljoen van de nieuwe tokens zullen worden verdeeld onder teamleden. 2,25 miljoen gaat naar strategische partners, nog eens 1,67 miljoen gaat naar de "Ecosystem Development Foundation" en tot slot zullen 1,13 miljoen van de tokens worden gebruikt voor airdrops.

Uit gegevens op de keten blijkt dat slechts ongeveer 58 procent van de tokens is vrijgegeven. Het vrijgeven van tokens leidt tot een toename in het aanbod van de asset en bevrijdt eerder gelockte tokens van een lock-up periode.

Niet alleen de AVAX prijs reageert gevoelig op het vrijkomen van nieuwe tokens. Andere tokens zoals Arbitrum (ARB) staan ook onder aanzienlijke neerwaartse druk nu beleggers zich voorbereiden op de aanstaande release van tokens.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven