Nieuws - Avalanche Foundation kondigt aan memecoins te zullen aankopen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Avalanche Foundation kondigt aan memecoins te zullen aankopen

Avalanche (AVAX)
Avalanche Foundation kondigt aan memecoins te zullen aankopen

De Avalanche Foundation, belast met de ontwikkeling van het Avalanche Network, onthult haar plan om memecoins te verwerven met behulp van het $100 miljoen nonfungible token (NFT) incubator fonds. Dit initiatief maakt deel uit van het "Culture Catalyst" programma, oorspronkelijk gelanceerd in maart 2022 om veelbelovende NFT-projecten op het netwerk te financieren.

In een bericht van 29 december op X (voorheen Twitter) benadrukt de Avalanche Foundation dat deze stap is ontworpen om Avalanche beter te positioneren in het cultiveren en ondersteunen van nieuwe vormen van creativiteit, cultuur en levensstijl die mogelijk worden gemaakt door blockchain. Het fonds zal worden gebruikt voor de aankoop van specifieke memecoins op basis van Avalanche om een verzameling te creëren, waarbij de stichting de "cultuur en het plezier" erkent en aanmoedigt die worden gesymboliseerd door deze memecoins.

Volgens Avalanche gaan memecoins verder dan eenvoudige nuttige activa en dienen ze als een representatie van de "collectieve geest en gedeelde belangen van diverse cryptogemeenschappen." Ondanks de humoristische opmerkingen op X, waaronder grappen over het "maximaal bieden op alle memecoins op onze chain," benadrukt Avalanche dat strenge selectiecriteria zullen worden toegepast op potentiële toevoegingen aan hun portefeuille.

Het selectieproces omvat factoren zoals het aantal houders, liquiditeitsdrempels, projectvolwassenheid, principes van een eerlijke lancering en algemeen sociaal sentiment. Een opvallende memecoin in de schijnwerpers is Coqinu (COQ), een haan-thematische token die recentelijk de Avalanche-scene domineerde. Hoewel het token openlijk aangeeft geen intrinsieke waarde te hebben en geen team of roadmap te bezitten, beleefde het een indrukwekkende stijging van meer dan 1,47 miljoen procent tussen 8 december en 20 december.

De aankondiging van Avalanche volgt op een golf van markthype rond memecoins op verschillende blockchain-netwerken. Een handelaar slaagde er zelfs in om $450 om te zetten in meer dan $1,5 miljoen aan gerealiseerde winst door COQ te kopen en te verkopen via zeven verschillende wallets. Deze ontwikkelingen illustreren de voortdurende aantrekkingskracht van memecoins in de crypto-ruimte.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven