Nieuws - Avalanche (AVAX): Prijsuitbraak leidt tot een nieuw hoogtepunt voor het jaar

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Avalanche (AVAX): Prijsuitbraak leidt tot een nieuw hoogtepunt voor het jaar

Avalanche (AVAX)
Koersupdate
Avalanche (AVAX): Prijsuitbraak leidt tot een nieuw hoogtepunt voor het jaar

De prijs van de altcoin Avalanche (AVAX) is momenteel niet te stoppen en behoort tot de top performers van deze maand met een prijsstijging van 135 procent.

Avalanche is ook een van de sterkste altcoins in een wekelijkse vergelijking met een waardestijging van 63 procent, waarmee het zijn hoogste niveau in 14 maanden bereikte op $23,63.

Na concurrent Solana, die in de vroege ochtenduren zelfs steeg naar een nieuw hoogste punt in 18 maanden en daarmee het volgende relevante koersdoel bereikte, lijkt Avalanche nu het volgende token van Layer1 te zijn dat weer op koers komt. Opmerkelijk genoeg volgden deze twee altcoins tijdens de laatste altcoin bullmarkt in 2021 nauwgezet dezelfde opwaartse koers.

De AVAX-prijs profiteerde onlangs van het nieuws dat de grote Amerikaanse bank J.P. Morgan zijn private blockchain Onyx heeft aangesloten op een Avalanche-subnet om portefeuilles die door de marktleider worden beheerd te koppelen met token-activa.

Om de bullish trend te bevestigen, moet de koers van AVAX nog steeds de year-to-date highs tussen $21,27 en $21,96 bevestigen.

De kansen op een vervolgbeweging richting het tussentijdse koersdoel van $26,03 nemen dan toe.

Als deze zone ook kan worden overwonnen, komt het eerste relevante koersdoel in de $30,00 range in beeld.

Als Avalanche hier stevig bijt en dit gebied op de middellange termijn passeert, zou de koers van AVAX verder momentum moeten winnen en een koersdoel moeten neerzetten in de $37,04 zone. Dit is de 161 Fibonacci extensie van de huidige uitbraakbeweging. Hier moet rekening worden gehouden met winstnemingen.

Prijsanalyse gebaseerd op het waardepaar AVAX/USDT op Binance

Prijsanalyse gebaseerd op het waardepaar AVAX/USDT op Binance

Alleen als de kopende partij er vervolgens in slaagt om door deze zone heen te breken in een aanhoudende opwaartse trend, zal er verder opwaarts potentieel ontstaan tot aan het uitbraakpunt van mei 2022 in de $54,17 range. Voorlopig dient dit prijsniveau als het maximale bullish opwaartse koersdoel voor de komende weken.

Als de koers van AVAX, in tegenstelling tot de verwachtingen, terugvalt tot onder het breakoutgebied van vandaag, zou Avalanche nog een adempauze kunnen inlassen en de $19,06 naderen. De koopkant zou het hier al weer kunnen overnemen.

Als Avalanche aan de andere kant bij het sluiten van de dag onder dit steunniveau daalt, zou de tussentijdse correctie zich kunnen uitbreiden naar de zone rond de wekelijkse low tussen $16,06 en $15,51.

Als er daarentegen sprake is van aanhoudende zwakte op de cryptomarkt in de komende paar handelsweken, dan zou de koers van AVAX kunnen dalen naar $13,83. Dit zou ook de kans op een hertest van deze steun vergroten.

Dit zou ook de kans vergroten op een hertest van het maximale bearish koersdoel rond $12,17.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven