Nieuws - Autoriteit laat 12.000 crypto-accounts blokkeren op sociale media

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Autoriteit laat 12.000 crypto-accounts blokkeren op sociale media

Bitcoin (BTC)
Privacy en veiligheid
Mining
Wereldeconomie
Crypto social media accounts

De Cyberspace Administration of China (CAC) wil actie ondernemen tegen fraude en speculatie in de cryptowereld. Daarom zijn duizenden sociale media-accounts geblokkeerd.

Namens het Centraal Comité (CC) van de Communistische Partij van China (CPC) heeft de Cyberspace Administration of China (CAC) alleen al dit jaar 12.000 cryptogerelateerde sociale media-accounts geblokkeerd. Dit is volgens een verklaring van de autoriteit. Volgens de CAC zouden de rekeningen valse rendementsbeloften hebben aangeprezen. Bovendien waren sommigen van hen ook betrokken bij illegale activiteiten.

In het persbericht blijft de Cyberspace Administration sociale-mediaplatforms oproepen om op te treden tegen inhoud waarin reclame wordt gemaakt voor speculatie met cryptocurrencies. Ook wordt opgeroepen tot meer "inspanningen om informatie-inhoud en accounts zelf te screenen en te corrigeren" door platformexploitanten.

De sociale netwerken Weibo en Baidu hebben reeds gehoor gegeven aan deze eis en de accounts geblokkeerd. Ze verwijderden ook 51.000 berichten die zinnen bevatten als "Verdien gemakkelijk geld door in Bitcoin te investeren". De CAC wil nog harder optreden en heeft het over het sluiten van nog meer crypto-marketingwebsites.

De maatregelen zijn bedoeld om de gebruikers tegen fraude te beschermen. China blijft een anti-cryptobeleid voeren. Vorig jaar verbood de regering bitcoinmining in het land.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven