Nieuws - Auteur "Rich Dad, Poor Dad" en oprichter BitMEX waarschuwen voor financiële crisis

Door Ted Maas

Auteur "Rich Dad, Poor Dad" en oprichter BitMEX waarschuwen voor financiële crisis

Bitcoin (BTC)
Wereldeconomie

Amerikaanse banken kampen opnieuw met financiële problemen. Als het aan Robert Kiyosaki en Arthur Hayes ligt, is de tijd rijp voor een crash - en een Bitcoin-koers van een miljoen dollar.

De auteur van de financiële bestseller "Rich Dad, Poor Dad" luidt de noodklok: vanwege de economische instabiliteit en een vermeende dreiging van bankfaillissementen. Zoals Robert Kiyosaki op X (voorheen Twitter) zegt, "financiële verliezers zullen geld kwijtraken omdat ze niet weten wat ze met hun geld moeten doen als banken en de wereldeconomie instort." Om jezelf hiertegen te beschermen, raadt de schrijver van het financiële boek aan: "Koop goud, zilver en Bitcoin." Deze activa zijn "parachutes voor een zachte [financiële] landing", vervolgt hij.

Arthur Hayes heeft een vergelijkbaar standpunt en bekritiseert de systeemproblemen in het traditionele banksysteem. Om deze problemen te overwinnen bijft de Amerikaanse Federal Reserve meer geld bijdrukken, waardoor de bankbiljetten in omloop opgeblazen worden.

Volgens de oprichter van BitMEX zullen schaarse activa zoals goud en Bitcoin hierdoor waarschijnlijk stijgen. De cryptoreservemunt zou hierdoor kunnen stijgen tot een miljoen dollar per Bitcoin. Voor Robert Kiyosaki is de uitbreiding van geld ook een reden waarom de Bitcoin naar verwachting zal stijgen tot ongeveer 135.000 Amerikaanse dollar - voor het einde van dit jaar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven