Nieuws - Australië start testfase voor CBDC

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Australië start testfase voor CBDC

CBDC
Australië start testfase voor CBDC

In Australië start een testfase voor een digitale munt van de centrale bank (CBDC). De resultaten worden halverwege het jaar verwacht.

Australië is een stap dichter bij de invoering van een digitale centrale bankmunt. De Reserve Bank of Australia (RBA) heeft nu een "onderzoeksproject aangekondigd om use cases voor een digitale munt van de centrale bank (CBDC) te onderzoeken".

De proeffase zal verschillende mogelijke toepassingen van een digitale Australische dollar demonstreren. Hiervoor is "een groot aantal use cases ingediend door diverse deelnemers uit de industrie", aldus de RBA.

"We zijn verheugd over de enthousiaste betrokkenheid van de industrie bij dit belangrijke onderzoeksproject," zei Brad Jones, assistent-gouverneur van de RBA. Hij zei dat het "bemoedigend was dat de aanbieders van use cases zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de pilot. Dit zijn bedrijven in het Australische financiële systeem, van kleinere fintechs tot grote financiële instellingen". De eerste resultaten worden naar verwachting halverwege het jaar gepubliceerd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven