Nieuws - Ark Invest verwijdert staking uit Ethereum ETF aanvraag

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ark Invest verwijdert staking uit Ethereum ETF aanvraag

Ethereum (ETH)
ETF
Ontwikkelingen
Ark Invest verwijdert staking uit Ethereum ETF aanvraag

De nieuwe ontwikkelingen voeden de hoop dat de Ethereum spot ETF's op 23 mei worden goedgekeurd. De situatie blijft echter onduidelijk.

Ark Invest en 21Shares hebben plannen voor staking verwijderd uit hun gezamenlijke Ethereum ETF-aanvraag. Dit blijkt uit nieuwe documenten die op 10 mei zijn ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De aanvragers hadden pas op 7 februari een overeenkomstige clausule ingevoegd. Deze clausule voorzag erin dat "een deel van de activa van het fonds van tijd tot tijd wordt ingezet door een of meer vertrouwde dienstverleners".

Het verdwijnen van de clausule voedde speculaties in de gemeenschap over een verrassende goedkeuring van de aankomende Ethereum spot ETF aanvragen.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas verklaarde op X dat de wijzigingen mogelijk zijn overeengekomen in reactie op opmerkingen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Volgens Balchunas zou dit "goed nieuws" zijn omdat het een teken van samenwerking is. Het stilzwijgen van de SEC tot nu toe heeft reden gegeven om aan te nemen dat het agentschap de ETF-aanvragen op 23 mei zal afwijzen.

Daarnaast is staking blijkbaar een doorn in het oog van de SEC. Volgens recente verklaringen van SEC-voorzitter Gary Gensler zou de inkomstengenererende eigenschap van staking ETH kunnen kwalificeren als een illegaal effect. ETF-aanvragen zonder staking zouden daarom meer kans hebben om goedgekeurd te worden, zo wordt gedacht.

ETF-analist Balchunas legde echter ook uit dat er, voor zover hij weet, geen officiële besprekingen zijn geweest tussen aanvragers en de SEC. De beslissing zou daarom ook een wanhopige poging van Ark kunnen zijn om de SEC redenen voor een afwijzing te onthouden, aldus Balchunas.

Dus terwijl de cryptosector verwacht dat de aanvragen in mei worden afgewezen, kijkt het reikhalzend uit naar de aanvraag van BlackRock.

De grootste vermogensbeheerder ter wereld verwacht op 7 augustus een beslissing over zijn Ethereum ETF. In de afgelopen decennia is slechts één ETF-aanvraag van de vermogensbeheerder afgewezen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven