Nieuws - Argentinië: Bitcoin-aanhanger voorop in voorverkiezingen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Argentinië: Bitcoin-aanhanger voorop in voorverkiezingen

Bitcoin (BTC)
Ontwikkelingen
Crypto-acceptatie
Argentinië: Bitcoin-aanhanger voorop in voorverkiezingen

Javier Milei heeft de meeste stemmen gewonnen in de presidentsverkiezingen in Argentinië. Hij wil het monetaire beleid van Argentinië radicaal veranderen. Bitcoin speelt daarbij ook een rol.

De voorverkiezingen voor de presidents- en congresverkiezingen in oktober vinden momenteel plaats in Argentinië. Volgens de voorlopige tellingen gaat Javier Milei aan de leiding met zijn coalitie "Vrijheid rukt op" (La Libertad Avanza).

De econoom wordt in veel opzichten als radicaal beschouwd, zowel sociaal-politiek als economisch. Als tegenstander van centraal bankieren - hij wil het afschaffen - is hij voorstander van privégeld. Om deze reden wordt hij ook beschouwd als voorstander van Bitcoin.

Over Bitcoin zou hij gezegd hebben dat het "de terugkeer van geld naar zijn oorspronkelijke schepper, de particuliere sector, vertegenwoordigt".

Hij heeft echter nog niet de intentie uitgesproken om Bitcoin als officieel betaalmiddel in te voeren, zoals El Salvador heeft gedaan. In plaats daarvan is hij van plan om de Amerikaanse dollar als belangrijkste valuta in te voeren, in navolging van de afschaffing van de centrale bank van Argentinië.

De massale privatisering van onder andere onderwijs, gezondheidszorg en geld lijkt een reële optie voor veel burgers in dit economisch geplaagde land. De op twee na grootste economie van Latijns-Amerika bevindt zich in een ernstige economische crisis. De inflatie is meer dan 100 procent.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven