Nieuws - Apple verwijdert Bitcoin whitepaper

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Apple verwijdert Bitcoin whitepaper

Bitcoin (BTC)
Crypto-acceptatie
Apple verwijdert, Bitcoin whitepaper

Begin april ontdekten Apple de whitepaper van Bitcoin in het besturingssysteem. Nu heeft het technologiebedrijf de PDF weer verwijderd uit het besturingssysteem.

Het grootste technologiebedrijf ter wereld heeft met zijn laatste software-upgrade de Bitcoin-whitepaper van alle systemen verwijderd. Dit is bevestigd door 9to5mac, een handelsmedium dat onafhankelijk is van Apple. Volgens het rapport verdween het Bitcoin-manifest uit het systeem tijdens de release van "macOS Ventura 13.4 Beta 3".

Begin april onthulde techblogger Andy Baio de vondst: "Toen ik vandaag mijn printer probeerde te repareren, ontdekte ik een PDF-kopie van Satoshi Nakamoto's Bitcoin whitepaper." Waarom Apple de whitepaper in Apple's software heeft "verstopt" is onduidelijk. Baio vermoedt dat een "geheime Bitcoin Maxi bij Apple werkt". Een andere theorie die viraal ging op crypto Twitter - Steve Jobs was Satoshi Nakamoto, de uitvinder van Bitcoin.

Nog geen commentaar

Apple heeft nog geen commentaar gegeven op de ontdekking, of het verdwijnen van de whitepaper. Het techbedrijf heeft onlangs de aandacht getrokken voor het blokkeren van NFT-transacties.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven