Nieuws - Apple aangeklaagd voor het blokkeren van cryptobetalingen

Door Luc Vesters

Apple aangeklaagd voor het blokkeren van cryptobetalingen

Wet en regelgeving
NFT

Ontevreden consumenten dienen een collectieve rechtszaak in tegen Apple voor het blokkeren van P2P- en cryptobetalingen. De beschuldiging: Apple gebruikt "technologische en contractuele beperkingen om onbeperkte controle uit te oefenen over elke app die geïnstalleerd is op iPhones en iPads".

Daarnaast beperkt een "concurrentiebeperkende overeenkomst" de prijsconcurrentie en "de integratie van gedecentraliseerde cryptotechnologie".

De volgende rechtszaak: Apple moet zich voor de rechter verantwoorden I Bron: Cointelegraph

Dit is niet de eerste rechtszaak waarmee Apple te maken krijgt. In april 2023 sprak een rechtbank zich uit ten gunste van Epic Games, dat sinds 2020 een juridisch geschil had met het Californische technologiebedrijf. Naast de makers van Fortnite liggen ook Coinbase en veel andere cryptobedrijven overhoop met Apple.

Het bedrijf, dat in 1976 werd opgericht, heeft ook ruzie gekregen met het gedecentraliseerde sociale mediaplatform Nostr. De iOS-compatibele Damus-app moest in juni de Bitcoin-donatiefunctie uitschakelen. Gebruikers kunnen nog wel met elkaar communiceren. Er zit echter een addertje onder het gras: als er geen donatiefunctie is, is Damus "een dood platform voor Bitcoin-toepassingen", aldus een ontwikkelaar. Het valt nog te bezien of de rechtszaak tegen het miljardenbedrijf succesvol zal zijn.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven