Nieuws - Anti-CBDC wetsvoorstel doorstaat eerste obstakel

Door Luc Vesters

Anti-CBDC wetsvoorstel doorstaat eerste obstakel

CBDC
VS
Anti-CBDC wetsvoorstel doorstaat eerste obstakel

Een wetsvoorstel tegen de invoering van een digitale munt van de centrale bank (CBDC) heeft de eerste horde in het Amerikaanse Congres doorstaan.

De "CBDC Anti-Surveillance State Act" is door de Finance Committee gekomen. Op Twitter sprak Tom Emmer van een "historische stap in de verdediging tegen een steeds verder uitbreidende surveillancestaat van de overheid." De Republikeinse senator wordt beschouwd als de leider van het wetsvoorstel, dat eerder dit jaar in het Congres werd geïntroduceerd.

Dit wetsvoorstel moet de invoering van een digitale centrale bankvaluta tegengaan. Volgens Emmer is een CBDC een "surveillance-instrument dat gebruikt zou worden om de Amerikaanse manier van leven te ondermijnen."

"Kort gezegd is een digitale centrale bankvaluta een door de overheid gecontroleerd, programmeerbaar betaalmiddel dat, als het niet ontworpen is zoals contant geld, de overheid de mogelijkheid zou kunnen geven om de transacties van Amerikanen te controleren en te beperken."

Tom Emmer

Het wetsvoorstel heeft de steun van 60 leden van het Congres en industriegroepen zoals de Blockchain Association, zei Emmer, en gaat nu naar het Huis van Afgevaardigden voor een stemming.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven