Nieuws - Andrew Tate wil "Solana crashen" met racistische memecoins

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Andrew Tate wil "Solana crashen" met racistische memecoins

Wallets en Whales
Ontwikkelingen
Andrew Tate wil "Solana crashen" met racistische memecoins

Andrew Tate verbrandt live 37 miljoen US dollar van zijn memecoins. Hun prijzen stijgen met duizenden procenten. En ze hebben racistische namen.

Kickbokser en influencer Andrew Tate stapt met een knal in de cryptobusiness. Afgelopen weekend werden verschillende memecoins met zijn naam en gezicht gelanceerd op Solana. En de zeer controversiële "mannelijkheidsgoeroe" maakte van het moment gebruik om een spektakel van zichzelf te maken. Hij kondigde aan dat hij de Solana blockchain wilde "crashen".

De ontwikkelaars van de verschillende memecoins van Tate stuurden hem tokens ter waarde van meer dan $ 37 miljoen. Andrew Tate vernietigde ze en plaatste een video naast zijn wallet op X waarin hij "Burn, Baby, Burn" zingt in zijn broek.

Twee tokens deden het bijzonder goed en stonden enkele uren bovenaan de Solana memecoin charts: TopG en Real Ni**er Tate. Beide zijn termen die Tate herhaaldelijk tweet en die hij tot zijn merk heeft gemaakt. De memecoins stegen 's nachts met meer dan duizend procent en bereikten ondertussen samen een marktkapitalisatie van meer dan 230 miljoen US dollar.

Na de brand tweette Tate: "Ik ben een agent van chaos zonder financiële doelen. Het gaat niet om geld. Het gaat om het sturen van een boodschap." Hij postte ook verschillende memes van de Joker uit Christopher Nolan's Batman, die bekend staat om het verbranden van geld en het veroorzaken van chaos. Hij maakte ook reclame voor zijn "Hustlers Academy", waar hij jonge mannen leert hoe ze een "echte vent" kunnen zijn en "rijk kunnen worden".

"Zend deze shit uit op 0 Amerikaanse dollars"

Kritiek op het spektakel liet niet lang op zich wachten: Afro-Amerikaanse influencer en handelaar Ansem tweette: "Zend deze shit uit op 0 US dollars. Elke keer als jullie met deze ni**a meta beginnen wordt deze shit grappig." Populaire Solana influencer Kook schreef: "Andrew Tate je maakt me ziek. Walgelijke racist. Verlaat crypto nu."

DeFi Atlas waarschuwt: "Al deze manipulatie door Tate met memecoins is een marketingcampagne voor zijn eigen academie. Na deze campagne is er 99 procent kans dat zijn memecoins niets meer waard zijn. Andrew Tate verdient miljoenen aan je. Wees voorzichtig."

Beide memecoins zijn sindsdien hard gecrasht en Andrew Tate heeft ze niet meer genoemd. TopG daalde met 80 procent van zijn all-time high, naar een marktkapitalisatie van 7,5 miljoen US dollar. Het racistische Tate token staat nog steeds op 27 miljoen US dollar.

In het verleden was Tate altijd tegen crypto. Hij zei dat het alleen voor nerds en losers was en dat hij er niets mee te maken wilde hebben. Steeds meer beroemdheden stappen in de memecoin-ruimte, vooral Solana. Influencer Caitlyn Jenner en rapper Soulja Boy lanceerden bijvoorbeeld hun eigen tokens. In de meeste gevallen mislukken deze projecten met een crash of blijken het oplichterspraktijken te zijn, zoals onlangs in het geval van worstelaar Hulk Hogan.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven