Nieuws - Amerikaanse regering dreigt met verbod op proof-of-work

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Amerikaanse regering dreigt met verbod op proof-of-work

Wereldeconomie
Blockchain/Technologie
Kimaatdoelen brengt proof-of-work in gevaar

De crypto-industrie moet klimaatvriendelijker worden, eist de Amerikaanse overheid. Anders dreigt er een mining verbod.

In een rapport over de impact van de crypto-industrie op het klimaat, roept het Witte Huis op tot een drastische vermindering van het energieverbruik van de industrie. Volgens de klimaatdoelstellingen van de Amerikaanse regering moet de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 50 tot 52% zijn verminderd. Om dit te bereiken, moet de crypto-industrie zich richten op verschillende doelen, zei hij.

Deze omvatten "vermindering van de uitstoot van broeikasgassen, vermijding van activiteiten die de elektriciteitskosten voor de consument verhogen, vermijding van activiteiten die de betrouwbaarheid van het elektriciteitsnet verminderen en vermijding van negatieve effecten op billijkheid, gemeenschappen en het lokale milieu".

De basis hiervoor, zei hij, is een "samenwerkingsproces met staten, gemeenschappen en de crypto-industrie om doeltreffende, empirisch onderbouwde milieuprestatienormen te ontwikkelen voor het verantwoord ontwerpen, ontwikkelen en gebruiken van groene cryptotechnologieën". Daartoe moeten het Environmental Protection Agency (EPA), het Department of Energy (DOE) en "andere federale agentschappen technische bijstand verlenen".

Als deze doelstellingen niet worden gehaald, kan een verbod op proof-of-work een mogelijkheid zijn: "Als deze maatregelen niet doeltreffend blijken om de effecten te verminderen, moet de regering uitvoerende maatregelen overwegen en kan het Congres wetgeving overwegen om het gebruik van consensusmechanismen met hoge energie-intensiteit voor het minen van crypto-activa te beperken of te verbieden".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven