Nieuws - Amerikaanse Kamer van Koophandel steunt Coinbase en bekritiseert SEC

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Amerikaanse Kamer van Koophandel steunt Coinbase en bekritiseert SEC

Wet en regelgeving
VS
Amerikaanse Kamer van Koophandel steunt Coinbase en bekritiseert SEC

De Amerikaanse Kamer van Koophandel steunt cryptobeurs Coinbase in zijn juridische strijd met de SEC en noemt de acties van het agentschap onwettig.

De Amerikaanse Kamer van Koophandel heeft op 9 mei een amicusbrief ingediend waarin de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wordt bekritiseerd in de zaak tegen cryptobeurs Coinbase. De partijen zijn in een rechtszaak verwikkeld. Nadat de SEC dreigde met een rechtszaak wegens illegale handel in effecten, volgde de tegenzaak. Coinbase eist duidelijkheid over de regelgeving.

Ondertussen bekritiseert de Kamer van Koophandel het agentschap. "De SEC heeft opzettelijk de wateren vertroebeld door brede autoriteit over digitale activa te claimen en tegelijkertijd een willekeurige aanpak te hanteren op basis van handhavingsacties", aldus de brief.

Het gaat verder: "Zoals het er nu voor staat, weet niemand met zekerheid welke digitale activa volgens de SEC 'effecten' zijn, en daarmee onder de federale wetgeving vallen."

De United States Chamber of Commerce is de grootste zakelijke lobbygroep in de Verenigde Staten en vertegenwoordigt de belangen van meer dan drie miljoen bedrijven en handelsverenigingen in alle sectoren.

Ondertussen blijft de SEC actie ondernemen in de cryptosector. Marathon Digital, een Amerikaans Bitcoin-mining bedrijf, zei op woensdag dat het een nieuwe dagvaarding had ontvangen van het agentschap. Volgens de indiening onderzoekt de SEC of er mogelijk sprake is van overtredingen van de federale effectenwetgeving.

Daarnaast is de SEC aangeklaagd door de waakhondorganisatie Empower Oversight. Het eist de openbaarmaking van documenten die licht moeten werpen op interne conflicten van voormalige leidinggevenden bij de beoordeling van cryptocurrencies.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven