Nieuws - Amerikaanse Federal Reserve stimuleert Bitcoin-rally

Door Luc Vesters

Amerikaanse Federal Reserve stimuleert Bitcoin-rally

Bitcoin (BTC)
VS
Amerikaanse Federal Reserve stimuleert Bitcoin-rally

Tijdens de vergadering van gisteren besloot de Amerikaanse Federal Reserve om de belangrijkste rentetarieven ongewijzigd te laten. De bandbreedte blijft dus tussen 5,25 en 5,5 procent. Een scenario waar de markt vooraf al vanuit ging.

Belangrijker dan de verwachte pauze in de belangrijkste rentetarieven waren de uitspraken van Fed-voorzitter Jerome Powell. Hij temperde de verwachtingen van marktdeelnemers over snelle renteverlagingen niet in de mate die veel spelers van tevoren hadden aangenomen. In plaats daarvan bevestigde hij de verwachting van de markt van renteverlagingen in het komende jaar.

Volgens Powell zijn er in 2024 in totaal drie renteverlagingen gepland. De verwachting van de markten voor meer liquiditeit werd daarmee bevestigd. Bitcoin en andere crypto boekten daarmee sterke winsten. Daardoor bereikte de Dow Jones aandelenindex meteen een nieuwe all-time high. Ook de DAX opende vanochtend met een nieuwe recordhoogte.

Het perspectief van een soepeler beleid krijgt ook steun van de reële economie. Volgens Powell wijzen indicatoren erop dat de economische activiteit zal blijven verslechteren. Hetzelfde geldt voor de Amerikaanse vastgoedsector. Vanuit het perspectief van beleggers betekent dit dat de kans op verdere renteverlagingen en maatregelen om de geldhoeveelheid te vergroten toeneemt.

Dus terwijl de inflatie van de consumentenprijzen blijft dalen, kan de inflatie van de activaprijzen weer aanzienlijk stijgen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven