Nieuws - Amerikaanse effectentoezichthouder SEC onderneemt actie tegen NFT-verkoop

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Amerikaanse effectentoezichthouder SEC onderneemt actie tegen NFT-verkoop

Amerikaanse effectentoezichthouder SEC onderneemt actie tegen NFT-verkoop

Voor het eerst heeft de Amerikaanse effectentoezichthouder SEC een aanklacht ingediend tegen een NFT-verkoop. Het bedrijf achter de NFT-verkoop wordt beschuldigd van het uitgeven van niet-geregistreerde effecten.

De Amerikaanse effectenregulator SEC heeft al talloze rechtszaken aangespannen tegen de cryptosector. In de meeste gevallen ging het om de uitgifte van cryptocurrencies die de SEC classificeerde als ongeregistreerde effecten. Voor het eerst heeft het agentschap nu dezelfde vervolgingswijze toegepast voor een NFT-verkoop.

Gisteren, 28 augustus, werden beschuldigingen bekend van de Amerikaanse autoriteiten dat het in Los Angeles gevestigde mediabedrijf Impact Theory onrechtmatig een effectenverkoop had uitgevoerd, in de vorm van NFT's.

Tussen oktober en december 2021 had het mediabedrijf bijna 30 miljoen dollar opgehaald met de verkoop van NFT's met de naam "Founder Keys".

Op basis van de beloften van Impact Theory aan de NFT-kopers is de SEC van mening dat aan de voorwaarden van een effectenuitgifte is voldaan. De NFT-beleggers werd beloofd dat ze zouden profiteren van de groei van de onderneming.

Volgens de SEC moet Impact Theory nu $6,1 miljoen dollar boete betalen en de hele NFT verkoop afwikkelen, d.w.z. het geld teruggeven aan de investeerders en alle NFT's in haar bezit vernietigen.

De nieuwe aanklacht van de SEC heeft al tot reacties geleid. Critici beschuldigen het agentschap ervan dat het zijn boekje te buiten gaat. Zelfs binnen de eigen leiding van de SEC is er verzet gekomen van Mark Uyeda en Hester Peirce, die het niet eens zijn met de aanklacht en vinden dat er niet wordt voldaan aan de overtreding van het verkopen van effecten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven