Nieuws - Amerikaanse autoriteiten onderzoeken de cryptotransacties van Block

Door Ted Maas

Amerikaanse autoriteiten onderzoeken de cryptotransacties van Block

Scams, criminaliteit en fraude
Amerikaanse autoriteiten onderzoeken de cryptotransacties van Block

Opnieuw is de Amerikaanse justitie streng tegenover een cryptobedrijf. Het bedrijf Block van Jack Dorsey wordt momenteel onderzocht.

De cryptodivisie van Block (een bedrijf dat je helpt met je crypto belastingen) wordt onderzocht door de Amerikaanse procureur-generaal. Volgens een nieuw rapport van NBC werken ze samen met klokkenluiders om de praktijken van het bedrijf onder de loep te nemen. De beschuldiging: Door ontoereikende controles zou het bedrijf, opgericht door Twitter mede-oprichter Jack Dorsey, cryptotransacties hebben verwerkt die werden gebruikt om terrorisme te financieren en sancties te omzeilen. Daarnaast zouden er jarenlang compliance-fouten zijn geweest bij de twee belangrijkste divisies van het bedrijf, Square en Cash App.

Een voormalige werknemer van Block heeft naar verluidt aan NBC News honderden documenten laten zien waaruit cryptotransacties met landen zoals Cuba, Iran, Rusland en Venezuela te zien zijn.

Block wordt beschouwd als een enorm succesvol betalingsbedrijf. In december had de eigen cash app van het bedrijf 56 miljoen actieve gebruikersaccounts en genereerde de betaaldienstverlener bijna 22 miljard dollar aan inkomsten.

Crypto werd door app opgenomen in 2017. Toen kon men via de app Bitcoin kopen. Block CEO Jack Dorsey, die eerder Twitter oprichtte, is een fervent Bitcoin-gebruiker. Recentelijk heeft de Amerikaanse justitie hard opgetreden tegen verschillende cryptoplatforms en ondernemers. Het verbod op de Samourai-wallet werd gevolgd door de arrestatie van Roger Ver in Spanje.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven