Nieuws - Amazon.eth: miljoen op crypto-domein misgelopen.

Door Ted Maas

Amazon.eth: miljoen op crypto-domein misgelopen.

eth domein amazon

Je kent waarschijnlijk de klassieke internetdomeinen .nl en .com, maar tegenwoordig kan men ook Web 3.0 domeinadressen kopen en verhandelen. Met behulp van de Ethereum Name Service, kortweg ENS, heeft een anonieme gebruiker bijvoorbeeld het domein Amazon.eth te koop gezet op Opensea.

Tijdens de veiling van het .eth-domein werd het bedrag van één miljoen US dollar geboden in de vorm van Circle's USDC stablecoins. Maar in plaats van het indrukwekkende bedrag te aanvaarden, liet de verkoper het bod vervallen.

Uiteraard rijst nu de vraag of er werkelijk iemand bereid was een miljoen US dollar te betalen voor Amazon.eth. Het zou immers ook een nepbod kunnen zijn geweest.

Toch zijn dergelijke bedragen niet al te gek. De laatste keer dat het domein werd verkocht, werd er namelijk 100.000 dollar voor betaald. Hieruit blijkt dat de handel in ENS-domeinen steeds meer speculanten aantrekt. Sinds 2017 zijn er meer dan 1,6 miljoen ENS-adressen geregistreerd, die op hun beurt zijn verdeeld over bijna een half miljoen eigenaars.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven