Nieuws - Altcoin herstel in volle gang

Door Luc Vesters

Altcoin herstel in volle gang

To the moon

Dankzij het positieve sentiment dat gisteren ontstond na de publicatie van de consumentenprijsindex (CPI) in de VS, blijven cryptoprijzen vandaag de hele dag stijgen. De CPI kwam in juli uit op 8,5 procent, een stuk lager dan de 9,1 procent van de maand ervoor. Voor beleggers is dit een teken dat de inflatie haar hoogtepunt heeft bereikt.

Een vertraging van de inflatie zou voor de centrale banken wereldwijd een signaal zijn om zich veel terughoudender op te stellen ten aanzien van verdere verhogingen van het belangrijkste rentetarief. Risicovolle beleggingscategorieën zoals tech-aandelen en cryptocurrencies zullen het meest profiteren.

Deze laatste zijn de afgelopen weken aan een herstelrally begonnen na maanden van aanzienlijke prijsdalingen en hebben deze trend de afgelopen dagen voortgezet. Het wordt steeds duidelijker dat de bodem wordt bereikt. Dit is duidelijk te zien op vele grafieken: Kort na de publicatie van de inflatiegegevens om 14:30, stegen de prijzen van veel altcoins sterk.

Ethereum in het bijzonder trekt de aandacht na de gebeurtenissen van gisteren. Nadat de samenvoeging met succes was afgerond op het laatste testnetwerk "Goerli", staat er nauwelijks nog iets in de weg van de overgang naar het proof-of-stake consensusmechanisme. Lees hier meer over deze upgrade.

Altcoins binnen de top-50 naar marktkapitalisatie laten de grootste winsten zien. We geven een analyse van coins die een grote stijging hebben meegemaakt.

Aave (AAVE)

AAVE, de penning van het leenplatform, toont ook kracht. Na dagenlang rond de $100 te hebben gehangen, brak het token door deze weerstand en klom 11,5 procent naar bijna $110.

Naast het vooruitzicht van een eigen stablecoin, profiteert het token waarschijnlijk ook van de aankondiging van de Aave-gemeenschap dat het protocol zonder grote zorgen kan draaien op de nieuwe Ethereum proof-of-stake-keten. Hiermee positioneert Aave zich duidelijk aan de kant van PoS voorstanders en wijst potentiële proof-of-work forks af.

SOLANA (SOL)

SOL is iets meer dan 10 procent gestegen vandaag en staat nu op 44 dollar. De altcoin herstelt zich dus enigszins van de turbulentie van de afgelopen weken.

Met tot wel 50.000 transacties per seconde is Solana momenteel de snelste blockchain en wordt door velen gezien als een serieuze concurrent voor Ethereum. Uitval en downtime van de blockchain blijven zich echter voordoen, in combinatie met een recent misbruik van het netwerk. Dergelijke ups en downs zijn dus ook te zien in het maandelijkse verloop van de koers, die over het algemeen zijwaarts gaat.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven