Nieuws - Alibaba en Avalanche bouwen Metaverse launchpad

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Alibaba en Avalanche bouwen Metaverse launchpad

Alibaba en Avalanche bouwen Metaverse launchpad

Een samenwerking tussen Alibaba Cloud en Avalanche moet het voor bedrijven makkelijker maken om Metaverse-projecten te bouwen.

De clouddivisie van het Chinese techbedrijf Alibaba heeft een launchpad ontwikkeld voor bedrijven om Metaverse op te zetten op de Avalanche blockchain. Volgens een blogpost van Avalanche is "Cloudverse" een end-to-end oplossing waarmee bedrijven "naadloos hun eigen Metaverse-wereld kunnen lanceren, aanpassen en onderhouden".

Alle blockchain-elementen van Cloudverse, "inclusief digitale eigendommen, wearables en andere digitale activa", zijn daarbij gebaseerd op Avalanche. Avalanche zal de technologie leveren om de Metaverse-werelden te bouwen, terwijl Alibaba Cloud de compute- en opslagcapaciteit levert.

"Voor de inzet van Cloudverse zal Alibaba Cloud schaalbare, zeer efficiënte en veilige cloud-infrastructuur aanbieden. Inclusief computer-, opslag-, database- en netwerkplatforms," aldus Avalanche.

Ava Labs president, John Wu, zei: "Cloudverse powered by Avalanche biedt miljoenen klantgerichte bedrijven snelle, kosteneffectieve en gecentraliseerde toegang tot het Web3. We kijken ernaar uit om bedrijven te zien uitbreiden naar de Cloudverse - en om de toekomst te blijven vormgeven met Alibaba Cloud."

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven