Nieuws - Aldi promoot kleding in de "Metaverse

Door Ted Maas

Aldi promoot kleding in de "Metaverse

Metaverse
NFT
Aldi Metaverse

Nu concurrent Lidl zijn eigen kledingcollectie verkoopt, is Aldi ook van plan om nieuwe producten te lanceren. Aldi Süd, die actief is in Zuid-Duitsland, zal vanaf 31 juli een textielcollectie met de naam ALDImania lanceren op de Metaverse.

Zoals Aldi in een persbericht uitlegt, bestaat de collectie uit kledingstukken zoals T-shirts, shorts en sokken, maar ook strandlakens en tassen. "Degenen die niet kunnen wachten om de nieuwe collectie te passen, kunnen dat voor het eerst doen met hun digitale avatar," legt de winkelgigant uit.

Dit is mogelijk met de Metaverse technologie van ReadyPlayerMe. Dit is een avatarplatform zonder blockchainintegratie. Aldi NFT's zijn daarom nog niet beschikbaar - voorlopig althans. "Met de nieuwe ALDImania-collectie in de Metaverse wil ALDI SÜD nieuwe ervaringen creëren voor klanten en richt zich daarmee specifiek op een jonge doelgroep", legt Aldi Süd uit.

"Met de nieuwe collectie voor de festivalzomer laten we niet alleen zien dat we cultkleding voor iedereen tegen een lage prijs aanbieden, maar zijn we ook de eerste supermarkt die met een digitale collectie aanwezig is in de Metaverse," zegt Christian Göbel, Group Director Customer Interaction Marketing and Communication bij Aldi Süd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven