Nieuws - Airdrop van LayerZero veroorzaakt discussie in de crypto community

Door Luc Vesters

Airdrop van LayerZero veroorzaakt discussie in de crypto community

Airdrop van LayerZero veroorzaakt discussie in de crypto community

De airdrop van LayerZero zorgt voor opschudding in de cryptogemeenschap. De reden voor de controverse was de introductie van een nieuw mechanisme voor het claimen van tokens. Gebruikers die wilden deelnemen aan de airdrop moesten een kleine donatie doen voor elk ZRO token dat ze wilden ontvangen via "proof-of-donation".

Het geld ging naar Protocol Guild, dat Ethereum-ontwikkelaars ondersteunt. Volgens de LayerZero Foundation werd er ongeveer 18,5 miljoen US dollar opgehaald. Het feit dat er gedoneerd moest worden in ruil voor een airdrop zorgde voor aanstoot bij sommigen in de cryptogemeenschap. "Een gedwongen donatie wordt een belasting genoemd," schreef een gebruiker op X.

LayerZero medeoprichter Brian Pellegrino verdedigde het mechanisme: "Niemand wordt gedwongen om te doneren. Als je niet wilt doneren, doe het dan gewoon niet." Anderen daarentegen zijn van mening dat het feit dat er een financiële beloning is, de procedure meer doet denken aan een ICO dan aan een airdrop.

De distributie zelf verliep relatief soepel. In totaal verdeelde LayerZero 8,5 procent van de totale tokenvoorraad onder de gemeenschap. ZRO had aan het begin van de handel een waardering van 934 miljoen Amerikaanse dollars. Als alle aandelen zouden worden uitgegeven, zou de waarde 3,7 miljard Amerikaanse dollars bedragen.

Na de tokenlancering kelderde de ZRO-prijs aanvankelijk. In de loop van 24 uur verloor de coin 23 procent. Op het moment van schrijven wordt ZRO verhandeld op 3,15.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven