Nieuws - Aantal gecensureerde Ethereum blokken nu op 52 procent

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Aantal gecensureerde Ethereum blokken nu op 52 procent

Ethereum (ETH)
Wet en regelgeving
Censuur, Ethreum, Blokken, 52 procent

De weerstand van Ethereum tegen censuur komt weer in beeld. De meeste blokken van het Tornado Cash Protocol worden nu niet gevalideerd.

Validators op de Ethereum blockchain censureren momenteel de meerderheid van alle blokken. Dat laat het Ethereum-analyseplatform mevWatch.info zien op zijn dashboard. Volgens deze gegevens is de beslissende drempel voor gecensureerde blokken van 50 procent sinds vrijdag overschreden.

Cryptomixdienst Tornado Cash wordt geboycot

Tijdens de Ethereum-fusie in september was er bezorgdheid over de weerstand van Ethereum tegen censuur. Deze lijken nu bevestigd te zijn. Volgens het rapport worden transacties afkomstig van de verboden cryptomixdienst Tornado Cash geboycot. Interacties met het protocol werden in augustus door het Amerikaanse ministerie van Financiën verboden.

Scherpe kritiek vanuit de crypto sector

De blockchainsector had scherpe kritiek op het verbod. Onlangs nog klaagden zelfs crypto-beurs Coinbase en crypto-lobbygroep Coin Center het aan. Ondanks de sancties lijkt het platform voor bepaalde gebruikers echter nog steeds populair. Uit gegevens van block explorer Etherscan blijkt dat de dader achter de recente TempleDAO hack zijn tokens probeert te anonimiseren via Tornado Cash.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven