Nieuws - 91 procent van BASE memecoins in gevaar

Door Ted Maas

91 procent van BASE memecoins in gevaar

Scams, criminaliteit en fraude
91 procent van BASE memecoins in gevaar

De cryptohype op BASE toont zijn duistere kant. Een op de zes BASE memecoins is een scam, negen van de tien zijn onveilig. Dit is wat beleggers moeten weten.

Maar liefst 91 procent van de memecoins op het BASE-platform van Coinbase blijkt beveiligingslekken te hebben, waardoor gebruikers het risico lopen op aanzienlijke verliezen. Dit wordt gemeld in een nieuw onderzoek. Meer dan 1.000 nieuwe BASE tokens werden onderzocht, met name memecoins die tussen 19 en 25 maart werden gelanceerd. Volgens de analyse voldeden 908 projecten niet aan een of meer basisveiligheidsmaatregelen.

Hoewel sommige veiligheidstekortkomingen wijzen op criminele activiteiten, weerspiegelen ze in de meeste gevallen het gebrek aan kennis van de juiste beveiligingsprocedures bij de makers van de coins.

Noodzakelijke veiligheidsmaatregelen zijn onder andere geblokkeerde liquiditeit, geverifieerde contracten en de afwezigheid van honeypots. Deze laatste lokken BASE-gebruikers met een hoog winstpotentieel, maar verhinderen vervolgens dat ze later kunnen verkopen. De crypto-sector als geheel is verdeeld over de memecoin-hype. Sommigen bekritiseren het gebrek aan voordelen en de hoge fraudecijfers, terwijl anderen minder kritisch zijn (waarschijnlijk vanwege de winstpotentie).

Het is inderdaad alarmerend dat omstandigheden zoals overdreven verkoopkosten hebben geleid dat 17 procent van alle memecoins op BASE directe crypto-scams zijn. Het probleem op het BASE platform is zeker niet uniek. Op de snelle layer 1 blockchain Solana wordt de meerderheid van de activiteit al lange tijd gegenereerd door memecoin gokkers.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven