Nieuws - $600 miljoen stroomt uit de Grayscale ETF

Mike Hesp

Door Mike Hesp

$600 miljoen stroomt uit de Grayscale ETF

Bitcoin (BTC)
Koersupdate
$600 miljoen stroomt uit de Grayscale ETF

BTC daalt na de prijsexplosie van de afgelopen dagen. Eén reden: er is 600 miljoen dollar uit de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) gestroomd.

In de afgelopen 24 uur is de BTC-prijs met bijna drie procent gedaald en wordt op het moment van schrijven verhandeld op $61.345.

Een van de redenen hiervoor is de enorme uitstroom uit de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) op de handelsdag van gisteren. Beleggers verkochten voor $ 599 miljoen aan Bitcoin. Dit blijkt uit gegevens van Farside Investors.

Dit is de op één na grootste verkoop van GBTC sinds de lancering van de ETF op 11 januari.

Over het algemeen sloot de markt echter met positieve cijfers: Omdat BlackRock en Fidelity voor 691 miljoen dollar aan Bitcoin kochten, bedroeg de netto-instroom "slechts" 92 miljoen dollar.

Dit betekent dat er al acht miljard US dollar uit de GBTC is gestroomd. De belangstelling van institutionele beleggers is echter veel groter - zij hebben meer dan 300.000 BTC uit de markt gehaald sinds de ETF werd gelanceerd.

De recente aanzienlijke stijging van de prijs van Bitcoin heeft waarschijnlijk ook de interesse gewekt van andere grote investeerders, waaronder de Amerikaanse banken Wells Fargo, Morgan Stanley en Bank of America dochter Merrill Lynch.

Bloomberg beweert van insiders te hebben gehoord dat bankklanten "specifiek hebben gevraagd om te investeren in Bitcoin ETF's".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven