Nieuws - 600 miljoen dollar aan Solana vast in FTX failliete boedel

Mike Hesp

Door Mike Hesp

600 miljoen dollar aan Solana vast in FTX failliete boedel

Solana (SOL)
FTX
Na het faillissement van FTX is 600 miljoen dollar aan SOL nu in handen van de curatoren van Alameda Research.

Na het faillissement van FTX is 600 miljoen dollar aan SOL nu in handen van de curatoren van Alameda Research.

Sam Bankman-Fried's failliete bedrijf Alameda Research had op 11 november 2022 faillissement aangevraagd. Nu zijn de resterende activa van de onderneming in handen van de vereffenaars.

Hoe groot de failliete boedel precies is en hoe deze uiteindelijk zal worden opgemaakt, is momenteel niet bekend. Solana Compass, een analyseplatform dat de belangrijkste on-chain gegevens van Solana volgt, heeft nu vastgesteld dat 48 miljoen SOL-tokens (SOL) met een waarde van meer dan 643 miljoen dollar zijn opgenomen in de failliete boedel van Alameda Research.

Volgens het platform zijn de SOL-deelnemingen nu onderworpen aan het insolventieproces en zullen zij waarschijnlijk bevroren blijven totdat het liquidatieproces is voltooid. "Alameda is niet langer in het bezit van de SOL, dat zijn de curatoren. De SOL zijn bevroren en kunnen niet worden verkocht", aldus Solana Compass.

Momenteel zijn er in totaal ongeveer 500 miljoen SOL. Daarvan is 48 miljoen nu bevroren in de failliete boedel van Alameda Research. Dat is bijna 1/10 van het totaal aan coins. Het faillissement heeft veel publiciteit getrokken. Nu is Amazon zelfs van plan om het debacle te verfilmen.

Hoe FTX en Alameda zorgde voor de ineenstorting van Solana lees je hier.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven