Nieuws - 6 Ethereum Altcoins die worden onderzocht door de SEC

Sam Fröling

Door Sam Fröling

6 Ethereum Altcoins die worden onderzocht door de SEC

AMP (AMP)
Wet en regelgeving
6 Ethereum Altcoins, die worden onderzocht door de SEC

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft zich specifiek gericht op verschillende Ethereum-gebaseerde altcoins op Coinbase voordat het vandaag de Wells Notice naar de crypto-beurs stuurde.

In juli noemde de SEC in haar zaak van handel met voorkennis tegen een voormalige Coinbase-medewerker negen crypto-activa waarvan zij gelooft dat het effecten zijn - en zes van die activa blijven vandaag de dag op de beurs verhandelbaar.

De coins in kwestie zijn Amp (AMP), LCX (LCX), Power Ledger (POWR), Rally (RLY), XYO Network (XYO) en DerivaDAO (DDX).

Coinbase verwierp destijds de bewering dat de bovenstaande crypto-activa effecten zijn, onder verwijzing naar zijn "rigoureuze" en "door de SEC beoordeelde" proces om te bepalen welke activa op de beurs worden genoteerd.

Wells notice verstuurd naar Coinbase

Vandaag heeft de SEC een Wells Notice naar Coinbase gestuurd, waarin de instantie beweert dat zij een voorlopige beslissing heeft genomen die aanbeveelt dat de instantie een handhavingsmaatregel tegen Coinbase indient. Coinbase zegt dat de kennisgeving gericht is op een "ongedefinieerd deel" van zijn genoteerde digitale activa, evenals de staking service Coinbase Earn, zijn institutionele tak Coinbase Prime, en zijn niet-custodiale Coinbase Wallet.

De beurs zegt blij te zijn met de mogelijkheid om haar producten voor de rechter te verdedigen als dat nodig is, en merkt op dat ze op alle fronten gewoon doorgaat. Het nieuws komt te midden van een schommelende dag voor Bitcoin en de cryptomarkten na een nieuwe renteverhoging van een kwart punt door de Federal Reserve.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven