Nieuws - 6 dingen die je moet weten voordat je investeert in Bitcoin

Mike Hesp

Door Mike Hesp

6 dingen die je moet weten voordat je investeert in Bitcoin

Bitcoin (BTC)
Investeren
6 dingen die je moet weten voordat je investeert in Bitcoin

Als je wilt investeren in Bitcoin, moet je weten wat je doet. Hier lees je hoe je jezelf kunt beschermen tegen kostbare problemen.

1. Je hebt een wallet nodig

Een wallet is een digitale portemonnee of een digitale bankrekening. Het bestaat uit een private key (alleen voor jou) en een public key (voor iedereen waarmee je Bitcoin verhandelt). Bij Anycoin Direct heb je de mogelijkheid om je Bitcoin tijdens de aankoop naar je eigen externe walletadres te sturen, maar je kunt ze ook bewaren in onze Anycoin Vault. De Anycoin Vault is een beveiligd ecosysteem waarin je Bitcoins veilig worden bewaard door onze Stichting Anycoin Direct Hodling Services. Deze stichting is speciaal opgericht voor de opslag van het geld van onze klanten en beschermt je Bitcoins tegen derden, terwijl deze ook financiele zekerheid biedt voor jou als klant.

De meeste brokers en exchanges bieden hun eigen geïntegreerde portemonnees aan. Dit zijn echter meestal zogenaamde hot wallets die in geval van twijfel gehackt of anderszins gecompromitteerd kunnen worden. De Anycoin Vault of een eigen wallet beschermt je tegen dergelijke gevallen.

2 Bitcoin is zeer volatiel (meestal)

Vanuit een beleggingsperspectief wordt Bitcoin beschouwd als een asset met een hoog risico. Dit komt omdat de Bitcoinprijs soms onderhevig is aan enorme schommelingen. Dit wordt ook wel volatiliteit genoemd. In extreme gevallen kunt je de ene dag 1.000 euro investeren en is jouw Bitcoin de volgende dag nog maar 500 euro waard. Twee weken later is hij opeens 2.000 euro waard - niet voor bangeriken!

3. 1 Bitcoin is altijd 1 Bitcoin waard

Deze tip hangt samen met het vorige punt: Als je overtuigd bent van de technologie en de waarde van Bitcoin, laat je dan niet gek maken door de prijzen. Want 1 Bitcoin zal altijd 1 Bitcoin waard blijven. Realiseer je wat dat betekent en zorg dat je het hoofd koel houdt als de markten uit hun dak gaan.

4 Het is maar een fase

Het maakt niet uit of de zogenaamde 'bulls' de prijzen opdrijven of de 'bears' doemscenario's verspreiden: Het is gewoon een fase. Tot nu toe is elke high gevolgd door een low en is elke low gevolgd door een high. Dus als je doorzettingsvermogen hebt, kun je meestal profiteren van Bitcoin als je je niet laat meeslepen door emoties. Dat was in het verleden tenminste het geval.

5. Blijf kalm en HODL je Bitcoin

Het logische gevolg van deze tips: Probeer kalm te blijven. Tenzij je een daghandelaar bent (en dit weet je toch allemaal al), zit je waarschijnlijk aan de veilige kant met een Bitcoin-belegging voor de lange termijn. Koop gewoon (regelmatig) Bitcoin en verzamel het in je wallet. Makkelijk. Bekende handelsstrategieën hiervoor zijn DCA (Dollar Cost Average) en Market timing.

6. Weet wanneer je moet verkopen

Je kunt je Bitcoin tot in het oneindige vasthouden, maar je zult op een gegeven moment waarschijnlijk ook een (deel van) je Bitcoins met winst willen verkopen. Hier is een tip: Voordat je in Bitcoin handelt, moet je van tevoren bepalen wanneer je klaar bent om te verkopen en je daaraan houden! Verkopen kan, net als kopen, in fasen gaan. Als je 20% winst hebt, ben dan bereid om een deel van je winst eruit te halen. Deze strategie heet de Step-by-Step Methode (Dollar-Cost-Averaging-Out) en is vergelijkbaar met DCA, maar werkt precies andersom. Zo voorkom je dat je al je winst weer verliest als de bullmarkt voorbij is. Meer tips nodig? Bekijk dan onze Exit Strategy blog.

Disclaimer: Deze tekst is geen beleggingsadvies.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven