Nieuws - 47 landen sluiten belastingovereenkomst over crypto

Door Ted Maas

47 landen sluiten belastingovereenkomst over crypto

Wet en regelgeving
47 landen sluiten belastingovereenkomst over crypto

Fiscale achterpoortjes in de crypto-sector moeten gesloten worden. Het "Crypto-Asset Reporting Framework" moet rond 2027 geïmplementeerd zijn.

47 landen, waaronder Nederland, hebben een gezamenlijke verklaring gepubliceerd over de implementatie van een internationaal systeem speciaal gericht op het traceren van cryptotranscties. Het "Crypto-Asset Reporting Framework" moet zorgen voor een wereldwijde "automatische uitwisseling van informatie" die "geen kansen biedt voor belastingontduiking", aldus de verklaring.

Als gevolg hiervan zijn crypto-aanbieders verplicht om transactiegegevens van hun gebruikers te verzamelen en door te geven aan de belastingdienst. Dit is bedoeld om belastingfraude, witwassen en financiering van terrorisme tegen te gaan.

"Om gelijke tred te houden met de snelle ontwikkeling en groei van de markt voor crypto-activa en om ervoor te zorgen dat recente successen op het gebied van wereldwijde belastingtransparantie niet geleidelijk worden ondermijnd, verwelkomen we de nieuwe internationale standaard voor de automatische uitwisseling van informatie tussen belastingautoriteiten die is ontwikkeld door de OESO - het Crypto-Asset Reporting Framework (CARF)", aldus de gezamenlijke verklaring.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven