Nieuws - $46 miljoen gestolen van gedecentraliseerde exchange

Door Luc Vesters

$46 miljoen gestolen van gedecentraliseerde exchange

Exchanges
Scams, criminaliteit en fraude
$46 miljoen gestolen van gedecentraliseerde exchange

Decentrale exchange (DEX) KyberSwap is het slachtoffer geworden van een exploit waarbij $46 miljoen aan cryptocurrencies is gestolen. KyberSwap maakte dit bekend via X en riep DEX-gebruikers op om hun geld zo snel mogelijk op te nemen.

Het grootste deel van de gestolen tokens waren Wrapped Ether (wETH; ter waarde van 20 miljoen dollar), Wrapped Lido-staked Ether (wstETH; ter waarde van 7 miljoen dollar) en Arbitrum (ARB; ter waarde van 4 miljoen dollar).

Alle hoop is echter nog niet verloren, want de aanvaller liet een bericht achter op de chain: "De onderhandelingen beginnen over een paar uur zodra ik volledig hersteld ben."

Volgens gegevens van DefiLlama is de Total Value Locked van de DEX ingestort in de nasleep van de aanval, met meer dan $80 miljoen aan klantenactiva die op dit moment zijn teruggetrokken van KyberSwap. KyberSwap is nu mijlenver verwijderd van haar 2021 TVL (Total value locked) record, dat de gedecentraliseerde exchange op 15 augustus 2021 op bijna $ 550 miljoen zette: het staat momenteel op slechts $ 7,78 miljoen op het moment van schrijven van DefiLlama op de DEX.

Het valt nog te bezien of de onderhandelingen tussen het team en de aanvaller positief aflopen en de decentrale exchange zich terug kan vechten naar de all-time high van 2021.

Een paar uur nadat de exploit werd aangekondigd, bracht het team achter KyberSwap een update uit op X: er was een compensatieplan in werking getreden. Gebruikers die hun tegoeden verloren zouden worden gecompenseerd via KNC. De gedecentraliseerde exchange is nu weer veilig.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven