Nieuws - 400 miljoen gegevens van Twitter-gebruikers gestolen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

400 miljoen gegevens van Twitter-gebruikers gestolen

Privé e-mailadressen en telefoonnummers van Vitalik Buterin, Mark Cuban of Kevin O'Leary zijn aangetast.

Privé e-mailadressen en telefoonnummers van Vitalik Buterin, Mark Cuban of Kevin O'Leary zijn aangetast.

Volgens berichten zijn de persoonlijke gegevens van ongeveer 400 miljoen Twitter-gebruikers momenteel te koop op de zwarte markt. Er zijn onder andere e-mailadressen en privé-telefoonnummers gestolen. Volgens het rapport maakte een aanvaller begin 2022 gebruik van een beveiligingslek van het sociale media platform om toegang te krijgen tot de gegevens.

Door de verkoop van de gebruikersinformatie zouden gebruikers van het platform het doelwit kunnen worden van phishing-aanvallen of iets dergelijks. Vooral crypto-hodlers moeten daarom oppassen.

Prominente spelers in de crypto, waaronder Vitalik Buterin, Kevin O'Leary en Mark Cuban, werden ook getroffen door het datalek. Ondertussen kan de werkelijke omvang van de veiligheidskloof nog niet volledig worden opgehelderd. Volgens Statista had Twitter dit jaar en vorig jaar niet meer dan 370 miljoen gebruikers.

De cybercrime-inlichtingendienst Hudson Rock kon de legitimiteit van de gegevens grotendeels vaststellen, zoals ze in een tweet aankondigden. Maar ook hier is er nog onzekerheid over de vraag of 400 miljoen gebruikers werkelijk zijn getroffen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven