Nieuws - $4,4 miljard: Dit was de 1e handelsdag van de Bitcoin ETF

Mike Hesp

Door Mike Hesp

$4,4 miljard: Dit was de 1e handelsdag van de Bitcoin ETF

$4,4 miljard: Dit was de 1e handelsdag van de Bitcoin ETF

Als je naar de Bitcoinprijs kijkt, zou je kunnen denken dat de eerste ETF-handelsdag een flop was. Waarom dat niet waar is.

Gisteren gingen elf Bitcoin Spot ETF's - van BlackRock's IBIT tot Ark Invest's ARKB - naar de beurs in de VS.

Volgens bronnen van een Bloomberg-analist bedroeg het handelsvolume van de vijf grootste ETF's in totaal 4,4 miljard op de eerste dag.

Grayscale nam de eerste plaats in met meer dan 50 procent. BlackRock volgt met ongeveer een miljard. Fidelity staat nog steeds op het podium met $ 700 miljoen. Ark Invest ($ 288 miljoen) en Bitwise ($ 125 miljoen) moeten het doen met de 4e en 5e plaats.

Er waren in totaal 700.000 individuele handelstransacties verspreid over de elf ETF's. Ter vergelijking: dat zijn twee keer zoveel transacties als voor de ETF voor technologieaandelen QQQ.

De huidige marktkapitalisatie van alle elf beleggingsproducten bedraagt op het moment van schrijven ongeveer $ 7,15 miljard, volgens gegevens van Blockworks. Bloomberg verwachtte een kapitaalinstroom van slechts vier miljard dollar.

Bitcoin is onbeweeglijk. Hoewel de cryptocurrency aan het begin van de handelsdag van gisteren omhoog schoot richting 50.000, wordt BTC nu weer verhandeld op 46.327 dollar - een groei van 1,23 procent in de afgelopen 24 uur.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven