Nieuws - 370 miljoen dollar TVL: Base haalt Solana in

Sam Fröling

Door Sam Fröling

370 miljoen dollar TVL: Base haalt Solana in

Ontwikkelingen
Blockchain/Technologie
370 miljoen dollar TVL:, Base haalt Solana in

Er gebeurt veel op de 2-layer oplossing van Coinbase. Geen enkel ander netwerk registreert meer transacties per seconde. Maar hoe komt dit nou?

Volgens gegevens van DeFiLlama bedraagt de Total Value Locked (TVL) van de Layer-2 schaaloplossing Base 370,50 miljoen US dollar. Dit is de eerste keer dat de waarde hoger is dan 310,25 miljoen US dollar van Solana.

Base afgelopen 24 uur het meest actieve netwerk

Met 13 gemiddelde transacties per seconde (TPS) in de afgelopen 24 uur is het momenteel ook het meest actieve blockchainnetwerk. Het ligt zelfs voor op Ethereum met 11,6 TPS. De redenen voor de recente groei van Base zijn de grote interesse in het Web3 sociale mediaplatform Friend.tech, evenals de opname van belangrijke DeFi-toepassingen. Deze omvatten het leningenplatform Compound Finance, de gedecentraliseerde beurs Uniswap en de overbruggingsdienst Starkgate.

Dagelijks 16.000 gebruikers

Friend.Tech lanceerde in augustus 2023 op Base. Op 13 september steeg het handelsvolume van Friend.tech tot bijna 20 miljoen US dollar en het heeft nu 16.000 dagelijks actieve gebruikers. Op het platform kun je tokens kopen en verkopen van jezelf en van beïnvloeders, voor exclusieve toegang tot chatrooms. Het project wordt als controversieel beschouwd.

De TVL is een sleutelfiguur uit de DeFi-sector. Het meet de waarde van alle crypto-activa die via slimme contracten in een protocol zijn beveiligd. TVL is dus niet hetzelfde als marktkapitalisatie. De marktkapitalisatie van Solana is bijvoorbeeld 8,2 miljard dollar, volgens Coinmarketcap.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven