Nieuws - 31 Validators kunnen Solana in gevaar brengen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

31 Validators kunnen Solana in gevaar brengen

Solana (SOL)
Blockchain/Technologie
Solana's  Nakamoto-coëfficiënt

De Solana Foundation heeft het benodigde aantal validators voor een netwerkaanval vastgesteld: 31. Andere blockchains presteren slechter.

De Solana Stichting heeft een statusrapport over netwerkgezondheid gepubliceerd. Volgens het "Validator Health Report" telt Solana momenteel 3.400 validators in zes continenten.

"Het succes van Solana op lange termijn hangt af van een sterk, gezond netwerk van validatoren," aldus de Solana Stichting. "Een grote, diverse groep validatoren is essentieel om een veerkrachtig, gedistribueerd en geloofwaardig neutraal netwerk in stand te houden dat de hele wereld kan gebruiken."

Het aantal validatoren kan worden gebruikt om de zogenoemde Nakamoto-coëfficiënt te bepalen: Een minimumaantal nodes dat samen de blokproductie op een netwerk kan stoppen of wijzigen.

"Voor Solana is de Nakamoto-coëfficiënt 31", zegt het rapport. "Dit betekent dat het laagste aantal validators dat zou moeten samenspannen om het netwerk te censureren 31 is."

De lage waarde is te wijten aan het proof-of-stake proces, waarbij validators met een hogere inzet vaker worden geselecteerd voor blokproductie. Volgens de Solana Foundation hebben netwerken als Avalanche, Binance en Polygon een lagere Nakamoto-coëfficiënt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven