Nieuws - $ 3 miljard voor schuldeisers

Mike Hesp

Door Mike Hesp

$ 3 miljard voor schuldeisers

Faillissement
$ 3 miljard voor schuldeisers

De insolvente cryptokredietverstrekker Celsius heeft zijn faillissementsprocedure beëindigd. Schuldeisers krijgen drie miljard dollar.

Celsius heeft zijn faillissementsprocedure afgerond en de uitkering van meer dan drie miljard dollar in cryptocurrency aan schuldeisers aangekondigd.

Het reorganisatieplan werd goedgekeurd door een grote meerderheid "van ongeveer 98 procent van de rekeninghouders van het bedrijf en bevestigd door de faillissementsrechtbank voor het zuidelijke district van New York", kondigde het bedrijf aan.

Het plan voorziet in "de uitkering van meer dan $3 miljard in cryptocurrency en fiat aan de schuldeisers van Celsius en de oprichting van een nieuw mining bedrijf - Ionic Digital, Inc - dat eigendom is van de schuldeisers van Celsius", voegde het bedrijf eraan toe.

"Onze exit uit het faillissement is het hoogtepunt van een buitengewone teamprestatie en uitgebreide samenwerking tussen Celsius, Hut 8, strategische partners en onze schuldeisers," aldus David Barse en Alan Carr van het Special Committee.

Cryptokredietverstrekker Celsius vroeg in juli 2022 faillissement aan nadat het niet in staat was om uitstaande vorderingen te voldoen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven