Nieuws - "26 procent van de family offices investeert in crypto"

Mike Hesp

Door Mike Hesp

"26 procent van de family offices investeert in crypto"

Crypto-acceptatie
"26 procent van de family offices investeert in crypto"

Uit een studie van Goldman Sachs blijkt onder meer of en hoeveel family offices investeren in de cryptosector.

Uit een representatieve studie van Goldman Sachs blijkt dat ongeveer 32 procent van de onderzochte private family financial offices wereldwijd momenteel actief is in de cryptosector. Dit omvat investeringen in digitale activa, NFT's of de DeFi-sector.

De investeringsbank ondervroeg 166 family offices in de VS, Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië over hun portefeuilles. Daarbij gaf 26 procent van de respondenten aan direct in cryptocurrencies te beleggen. In 2021 lag dit cijfer nog op 16 procent.

Als motivatie voor hun toewijzing zei 19 procent te geloven in blockchaintechnologie. Nog eens acht procent zegt crypto ook te zien als waardeopslag.

Voor negen procent was hun investering simpelweg bedoeld om hun portefeuille te diversifiëren. Ondertussen zei acht procent alleen te willen speculeren met cryptocurrencies.

De investeringen stegen dus ten opzichte van het voorgaande jaar. De belangstelling voor de cryptosector lijkt echter af te nemen met de berenmarkt. Het aantal family offices dat geen investering of geen interesse in toekomstige investeringen heeft, steeg van 39 naar 62 procent.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven