Nieuws - $238.000 gestolen in hack op DeFi-protocol Balancer

Mike Hesp

Door Mike Hesp

$238.000 gestolen in hack op DeFi-protocol Balancer

Ethereum (ETH)
Balancer (BAL)
DeFi
$238.000 gestolen in hack op DeFi-protocol Balancer

De DEX Balancer is opnieuw het doelwit geweest van een hack. Het platform vraagt gebruikers om voorlopig geen interactie te hebben met het protocol.

De voorkant van het DeFi protocol Balancer ligt onder vuur. Blockchainanalisten gaan ervan uit dat crypto's met een waarde van meer dan 200.000 Amerikaanse dollar al verloren zijn gegaan.

Het platform heeft zijn gemeenschap afgelopen nacht om 01:49 op X op de hoogte gebracht. Het vraagt gebruikers om tot nader order geen interactie te hebben met het Balancer protocol.

Het bedrijf heeft nog geen commentaar gegeven op de vraag of de fondsen van gebruikers direct zijn aangetast.

Volgens berichten verklaarde een moderator op de Discord van het project dat de smart contracts van Balancer geen risico lopen. Dit betekent dat alleen gebruikers die interactie hebben met de website gevaar lopen.

Blockchainbeveiligingsbedrijven zoals PeckShield en blockchainanalist ZachXBT schatten dat er al voor minstens 238.000 dollar aan cryptocurrencies van het protocol is overgeheveld.

Balancer is een gedecentraliseerd financieel protocol (DeFi) dat draait op Ethereum. Het protocol fungeert als een gedecentraliseerde marketmaker en DEX. Het platform kampte in augustus al met beveiligingsproblemen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven