Nieuws - "15 procent in Bitcoin": dit beleggingsfonds zet in op BTC

Door Ted Maas

"15 procent in Bitcoin": dit beleggingsfonds zet in op BTC

Bitcoin (BTC)
Investeren
ETF

Het grote voordeel van de aankomende Bitcoin Spot ETF is de instroom van institutioneel geld. Concrete gegevens van de SEC laten zien dat dit niet alleen wishful thinking is.

Volgens een effectenprospectus van vermogensbeheerder Hundredfold is het bedrijf van plan om 15 procent van het fondsvolume (met de pakkende naam Hundredfold Select Alternative Fund) te beleggen in Bitcoin.

"Het fonds zal tot 15 procent van zijn totale vermogen beleggen in Bitcoin", aldus een woordvoerder.

Een leuk detail: de allocatie moet lopen via gereguleerde producten zoals de ProShares Bitcoin Strategy ETF (die nog niet is geaccepteerd). Nogmaals, een duidelijk signaal van de potentiële instroom van BTC-kapitaal zodra van BTC Spot ETF is goedgekeurd.

"We praten niet genoeg over de passieve instroom in beleggingsfondsen. Elk small cap, emerging market en obligatiefonds zal bitcoin opnemen als onderdeel van hun risicoprofiel," schrijft X-gebruiker @cjtrapp. Een ander X-profiel begint een patroon te zien:

Hundredfold is een in 2004 opgerichte beleggingsonderneming die het Hundredfold Select Alternative Fund beheert en ongeveer $ 250 miljoen onder beheer heeft. Het is onduidelijk wanneer de Bitcoin Spot ETF gelanceerd zal worden. Marktwaarnemers gaan ervan uit dat de SEC morgen, vrijdag 5 januari, al goedkeuring zou kunnen geven.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven