Nieuws - 100.000 Solana-smartphones al besteld

Door Ted Maas

100.000 Solana-smartphones al besteld

Een jaar en slechts 20.000 pre-orders: De eerste Solana-smartphone deed het behoorlijk slecht. Saga 2 daarentegen is een bestseller – De reden? Veel speculaties over airdrops.

Volgens Solana medeoprichter Anatoly Yakovenko zijn er al 100.000 pre-orders voor de tweede Web3 mobiele telefoon, de zogenaamde Saga 2. Solana heeft nu 45 miljoen US dollar ter beschikking voor ontwikkeling. Kopers hebben immers al 450 dollar per smartphone betaald. Net als de eerste mobiele telefoon van Solana zal de Saga 2 cryptofuncties, een blockchainverbinding en een geïntegreerde hardware wallet hebben.

Het is moeilijk om Apple en Google te verslaan als het gaat om de camera en andere technische specificaties van hun toonaangevende smartphones, legde Yakovenko uit aan CoinDesk.

"Daarom leggen we veel nadruk op cryptospecifieke functies. We proberen iets te ontwikkelen dat je op geen enkel ander apparaat kunt krijgen," vervolgt Yakovenko.

Of kopers daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in deze ontwikkelingen moet nog blijken. De eerste Saga bevatte extra airdrops en tokens ter waarde van meer dan 1.000 Amerikaanse dollar. De Saga 2 zou nog meer airdrops bevatten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven