Nieuws - 100.000 dollar bereikt: “Moet ik nu nog Bitcoin kopen?”
Door
Veel nieuwe crypto-investeerders vrezen dat Bitcoin inmiddels “te duur” is om in te stappen. Maar dat is een misvatting. Waarom volgens de data de BTC-koers nu pas echt een vlucht zal nemen.
In dit artikel ontdek je:
Wat eerdere Bitcoin-halvings voorspellen voor 2025
Waarom Trump de BTC-koers onbedoeld de hoogte in kan stuwen
Hoe je risico’s kunt beperken en toch enorm van Bitcoin kunt profiteren
De Bitcoin-koorts neemt toe en de BTC-koers blijft maar stijgen. Sinds de verkiezingsoverwinning van Donald Trump worden bijna dagelijks nieuwe all-time highs bereikt, waaronder nu ook de magische grens van 100.000 dollar. Terwijl ervaren HODL'ers hun winst zien groeien, vragen nieuwkomers zich af: “Moet ik nu nog Bitcoin kopen?” Zelfs ervaren beleggers twijfelen of het beter is om te wachten op een koersdaling voordat ze bijkopen.
Bitcoin boven de 100.000 dollar lijkt voor velen 'te duur'. Maar dit kan juist het begin zijn van de grootste BTC-bullrun ooit. De koers heeft volgens de data nog veel ruimte om verder te stijgen en kan op termijn zelfs de marktkapitalisatie van goud evenaren als ultieme concurrent.
Het leek er even op dat de vierjarige Bitcoin-cycli tot het verleden behoorden. Maar dankzij het succes van Amerikaanse Bitcoin ETF’s, die in januari werden gelanceerd, bereikte Bitcoin al voor de vierde halving in april een nieuw all-time high.
Toch volgt de BTC-koers nog steeds zijn historische patroon. Voor de tweede halving in juli 2016 stond de koers op 660 dollar. Binnen een jaar steeg dit naar 2.500 dollar en tegen het einde van de bullrun in 2017/2018 kwam het bijna op 20.000 dollar – een groei van 30 keer. Voor de derde halving in mei 2020 was de koers 8.500 dollar, waarna deze eind 2020 boven de 20.000 dollar en in november 2021 bijna 70.000 dollar bereikte – een achtvoudige groei.
Op basis van deze patronen mogen crypto-investeerders optimistisch zijn dat de huidige bullrun nog in de beginfase zit. Zelfs een bescheiden verdrievoudiging in vergelijking met eerdere cycli zou de BTC-koers naar bijna 200.000 dollar brengen in 2025, wat een “superjaar voor crypto” zou kunnen worden.
De overwinning van de Republikeinen bij de Amerikaanse verkiezingen werd met enthousiasme ontvangen door de crypto-sector. Trump heeft tijdens zijn campagne verschillende crypto-vriendelijke plannen gepresenteerd, zoals het ondersteunen van de mining-industrie, het verdedigen van self-custody-rechten en het creëren van transparante regelgeving.
Er wordt zelfs gespeculeerd dat hij Bitcoin naast goud wil positioneren als strategisch reserve-asset. Echter, zijn beleid kan onbedoeld een nog grotere impact hebben. Trump erfde een enorme staatsschuld en zijn plannen om de economie te stimuleren, kunnen leiden tot een nog grotere uitbreiding van de geldhoeveelheid. Dit zou de waarde van Bitcoin verder kunnen verhogen als ‘veilige haven’.
Veel beleggers kijken naar de absolute prijs van Bitcoin en vinden het "te duur." Maar deze benadering mist het grotere plaatje. Bitcoin zit nog in de vroege fase van acceptatie als waardeopslag. Wat vandaag “te duur” lijkt, kan over een paar jaar als “goedkoop” worden beschouwd.
Met een huidige marktkapitalisatie van ruim twee biljoen dollar is Bitcoin indrukwekkend, maar nog steeds kleiner dan techreuzen zoals Apple en Microsoft. Mocht Bitcoin de waarde van goud evenaren, zou dat neerkomen op een koers van ongeveer 875.000 dollar per BTC.
Voor wie de volatiliteit van Bitcoin spannend vindt, is een dollar-cost-averaging-strategie een uitstekende optie. Door regelmatig kleine bedragen te investeren, bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks, worden meer Satoshis verzameld en bouw je geleidelijk een waardevolle reserve op.